Brzmi groźnie, ale smakuje całkiem fajnie. Gotowe ciasto francuskie tym razem nie na słodko, ale z chili. Świetnie nam się skomponowało z czerwonym barszczykiem.
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (bardzo mi pasuje z Lidla)
- 10 dag sera żółtego
- 4 kabanosy (drobiowe lub wieprzowe)
- 1 jajko
- przyprawy: chili, oregano, sól ziołowa
To do dzieła. Ciasto francuskie przekroiłam wzdłuż na 4 paski, następnie wszerz na 6. Powstały mi 24 kwadraty.
Każdego kabanosa podzieliłam na 6 kawałków, ser żółty starłam na drobnej tarce. Na cieście układałam kabanosy, ser żółty, doprawiałam chili i oregano.
Każdego kabanosa podzieliłam na 6 kawałków, ser żółty starłam na drobnej tarce. Na cieście układałam kabanosy, ser żółty, doprawiałam chili i oregano.
Posklejałam kopertki. Posmarowałam po wierzchu rozmąconym jajkiem, posypałam delikatnie solą ziołową.
Piekłam w temperaturze około 180 stopni z termoobiegiem 10-15 minut na złoty kolor.
Szczerze polecam, bo to fajna przekąska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz